Saturday, January 5, 2008

Laporan Futsal XOXO Nürnberg


Pada 2 Januari lepas, program sukan 'Futsal XOXO' telah diadakan di Nürnberg. Program yg bermula pada pukul 8:30 pagi dan berakhir pada pukul 4 petangnya telah berjaya di laksanakan dengan sempurna. Program ini merupakan salah satu aktiviti daripada kalendar program MARA-Kumpel (tiada tujuan untuk menimbulkan isu berpuak-puak di sini). Terima kasih di atas usaha saudara Mohd. Ridzuan a.k.a Josh dan AJK² nya yg telah mengorganisasikan program seperti ini. Pertandingan Futsal ini telah berjaye menarik minat 6 pasukan dari sekitar Bayern untuk menyertainya. Ape yang membanggakan terdapat juga para pemain yg datang dari utara Jerman yang melibatkan diri di dalam aktiviti ini. Pasukan dari Augsburg dengan garangnya telah memenangi pertandingan pada kali ini dan seterusnya telah berjaye mempertahankan kejuaraan futsalnya buat kali pertama.

Pasukan-pasukan 'Futsal XOXO Nürnberg':


Keputusan perlawanan:

Pasukan

Per.

Menang

Kalah

Seri

Gol

Bolos

Mata

Rosenheim

5

3

1

1

8

5

10

Nürnberg 2

5

3

1

1

5

2

10

Augsburg

5

3

2

0

7

4

9

Regensburg

5

2

2

1

6

5

7

Nürnberg 1

5

1

3

1

3

8

4

Coburg&Degendorf

5

1

4

0

3

8

3



Play-off

Regensburg

1

1

Nürnberg 1

Penalti

0

2




Separuh akhir

Rosenheim

1

2

Augsburg


Nürnberg 1

0

0

Nürnberg 2

Penalti

0

3




Tempat ke-3

Nürnberg 1

2

0

Rosenheim



Akhir

Nürnberg 2

1

1

Augsburg

Penalti

1

2



Dilaporkan oleh Hasbullah Awang untuk MARA-Kumpel dari Nürnberg, Jerman

*ACHTUNG! Kepada sesiapa yang tertinggal atau kehilangan barang (sarung telefon-bimbit, sweater, baju) semase Program dijalankan atau selepasnya, dikehendaki menghubungi saudara Ridzuan dengan segera.

6 comments:

Incik Rafiudeen Imran said...

XOXO tu mende oit?

...kiut arr kunun?...hahah..

kamarudin maple said...

ini bulih masuk buletin utama nih

syuk said...

tu senin.. cam kena pulau je ngan set augsburg

yus said...

juara liga takde hadiah ke???

wangi said...

senin dah kawen.. tak mo dah join sek2 bujang haha.. matnan special case hahaha

senin said...

ceh.... ko tgk matnan tu.... space tu sebenarnya ditinggalkan matnan masa amik gamba tu.....aleh aleh dia lari ke situ...nak buat camner?